Leidinggeven aan verandering

Bedrijven zijn constant in beweging. Sommigen vinden dat geweldig, voor anderen brengt het vooral onzekerheid met zich mee. Zij zullen dan op zoek gaan naar houvast in onrustige tijden. Als leidinggevende kun je hierin voor beide groepen van grote waarde zijn.
Na de training heb je:

 • inzicht in de redenen waarom sommige medewerkers enthousiast worden en anderen weerstand vertonen in veranderingsprocessen.
 • heb je inzicht in de levensfasen van bedrijven en de organisatorische aspecten die zich voordoen bij veranderingsprocessen.
 • zie je als leidinggevende de noodzaak, het nut en het positieve effect van veranderingsprocessen en weet je jouw mensen te motiveren om hun bijdrage aan dit proces te verlenen.

Trainingsinfo

 • Duur: 1 dag, van 10.00 tot 16.00 uur.
 • Tarief: € 400, per persoon, per dag op basis van open inschrijving. exclusief materiaal-, locatie- en verblijfskosten en btw.
 • Aantal deelnemers: 6 - 12 personen.
 • Voor wie: Ervaren, minder ervaren en aankomend leidinggevenden op middenkaderniveau.

Hieronder staan de eerstvolgende trainingsdata. Vind je geen trainingsplaats bij jou in de buurt, of past de datum jou niet? Of heb je een andere vraag omtrent trainingen? Stuur ons dan mailtje.

Trainingsdata

DatumTijdLocatieBeschikbaar
di 13-09-202210:00 - 16:00HeerenveenNee
do 22-09-202210:00 - 16:00AmersfoortNee
ma 03-10-202210:00 - 16:00EindhovenJa   Inschrijven >>
ma 17-10-202210:00 - 16:00HeerenveenJa   Inschrijven >>
vr 28-10-202210:00 - 16:00AmersfoortJa   Inschrijven >>
di 08-11-202210:00 - 16:00EindhovenJa   Inschrijven >>

Onze trainingslocaties vind je in: Amersfoort, Eindhoven, Heerenveen en Zwolle. De trainingen kunnen, in overleg, ook op locatie en op maat worden gegeven.

Intro van het thema Leidinggeven aan verandering

Bedrijven, organisaties en teams zijn eigenlijk levende wezens. Ze zijn constant in verandering. Een bedrijf dat niet verandert is dood of bezig te sterven. Veranderen hoort bij het leven. Mensen houden van het leven, maar vaak niet van de verandering die daar bij hoort. 
In deze fase ben jij als leidinggevende voor veel medewerkers van grote waarde. Jij kunt als leidinggevende dan door jouw rustige houding en het uitstralen van het gevoel: ’ik weet ook niet precies hoe het komt, maar ik heb het volste vertrouwen dat het goed komt’ een rots in de brandig zijn voor jouw collega’s.
Om dat te kunnen zijn, heb je inzicht nodig in veranderingsprocessen, in de levenscyclus van organisaties, het omgaan met weerstand en in het belang van een goede communicatie in het veranderingsproces.

Wil je:

 • ontdekken hoe Kris en Frans tegen dit onderwerp aankijken, kijk dan hier.
 • praktijkervaringen zien en horen, dan kies je voor filmpjes van Arjan, Gerwin, Marion en Sjef.
 • ervaringen van praktijkmensen lezen, kies dan voor de verhalen van Jan PietJorisCorneliaAchmed.
 • kennis opdoen over deze onderwerpen dan kun je in ons menu verder kijken naar theorie en ook testjes.
 • zelf praktisch oefenen, dan kun je een (of meer) trainingsdagen kiezen die bij dit pakket horen.