Visie & aanpak

Missie

Leiderschapsplein.nl wil bijdragen aan gezonde organisaties. Deze organisaties zijn opgebouwd met afdelingen, die worden aangestuurd door stevige leidinggevenden. Op dat middenkader richt Leiderschapsplein.nl zich in het bijzonder.

De missie van Leiderschapsplein.nl is ‘het ontwikkelen van leiderschap over jezelf en over anderen’.
 
Sterk leiderschap inspireert en bouwt aan een cultuur van vertrouwen, waardoor medewerkers tot bloei komen. Daar wil Leiderschapsplein.nl aan bijdragen; vertrouwenwekkend leiderschap.

Kernwaarden

  • Vertrouwen, we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. 
  • Praktisch, eenvoud en effectiviteit staan voorop. We zijn zakelijk en persoonlijk.
  • Praktijkgericht, we komen uit de praktijk en werken met mensen in de praktijk.
  • Plezier, we doen datgene waar we plezier aan beleven en energie van krijgen.

Visie

Wij bieden een plein, een omgeving voor ontwikkeling van leiderschap. 
Leiderschapsplein.nl biedt alle ruimte voor uitwisseling. We informeren, dagen uit, inspireren en motiveren. 

Leiderschapsplein.nl richt zich met name op praktijkmensen die door vakkennis, toewijding of persoonlijkheid op sleutelposities terecht zijn gekomen. Het vertrek van een collega, toeval, of specifieke kennis zijn vaak de reden waardoor zij nu die sleutelposities innemen. Leidinggeven wordt dan in de praktijk geleerd, waardoor je tegen vragen kunt aanlopen. Op Leiderschapsplein.nl kun je met die vragen terecht, want je staat daarin niet alleen. Leiderschapsplein.nl biedt ruimte voor uitwisseling met andere praktijkmensen en geeft praktische trainingen in een veilige omgeving. 

De initiatiefnemers van Leiderschapsplein.nl hebben ruime ervaring als trainer, coach, adviseur en in het leiden van een bedrijf in uiteenlopende branches, zoals; levensmiddelenindustrie, milieu, detailhandel, IT, zorg, productie, chemie, uitzendbranche, enzovoort. Die praktijkervaring is verwerkt in het aanbod op Leiderschapsplein.nl en in het trainingsaanbod. En daarmee wil Leiderschapsplein.nl leidinggevenden inspireren, motiveren en vooral ontwikkelen!

De aanpak

Wij combineren het begeleiden van teams, het coachen van professionals / leidinggevenden en het trainen met onze eigen praktijkervaring, die we hebben opgedaan in veel verschillende bedrijven. We inspireren met de voeten op de grond. We dragen confectie, maar bieden maatwerk. Onze taal is begrijpelijk Nederlands. We denken liever ‘buiten de kaders’ dan ‘out of the box’. Onze trainingen kunnen worden omschreven met: korte klappen, praktisch, zakelijk en persoonlijk. Trainingen zijn een middel, geen doel. Leiderschapsplein.nl houdt van eenvoud en effectiviteit.

Aanbod

Verhalen, interviews met praktijkmensen, filmpjes van Sjef de Chef, theorie en testen vullen de site. Je kunt er je vragen stellen en ervaringen van anderen lezen. Mogelijk kun je daarmee voorlopig vooruit. Maar leidinggeven is een ‘ervaringsvak’. 
In onze trainingen vormen praktijksituaties het uitgangspunt. Je kunt de meest uiteenlopende aspecten van leidinggeven oefenen in een veilige omgeving. En je krijgt behapbare stukjes theorie die je direct in de praktijk kunt toepassen.

We leveren maatwerk en nemen daarom vooraf aan de training contact met je op om van jou te horen hoe jouw praktijksituatie eruit ziet en wat je daarin te ontwikkelen hebt. 

We bieden trainingen aan op basis van ‘open inschrijving’ en ook ‘binnen organisaties’. Bezoekers van Leiderschapsplein.nl kunnen ook vragen stellen. Indien gewenst bellen we terug en bieden telefonisch een gratis advies. Wanneer een vervolggesprek nuttig is dan komt een van de initiatiefnemers van Leiderschapsplein.nl langs bij het bedrijf. Naast trainen biedt Leiderschapsplein.nl coaching en advies.

Onze trainingen en adviezen kennen een vast tarief. De inhoud van Leiderschapsplein.nl; de verhalen, filmpjes, interviews, theorie en mogelijkheid tot uitwisseling delen we gratis met je. 

Overig 

Leiderschapsplein.nl biedt naast training op basis van open inschrijving, trainingen binnen organisaties, teamtrainingen, masterclasstrajecten, coaching en advies aan.
Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@leiderschapsplein.nl.

Wil je updates van Leiderschapsplein.nl ontvangen? Klik dan op de Facebooklikebutton onder aan deze pagina. Als welkomstgeschenk mailen we je het complete E-book 'Praktijkverhalen'.