Trotsmeter

Trots

Als iemand trots is, dan kan dat meerdere betekenissen hebben.

Vaak zien we een trotspersoon als arrogant, zich beter voelend dan anderen, te trots om eigen fouten toe te geven. In dat geval zien we trots als een negatieve emotie.

Een andere betekenis van trots is positief. Het geeft aan dat iemand waarde hecht aan dat wat hij is, of dat wat hij heeft of doet. En dat is zichtbaar.

We kunnen het zien wanneer iemand trots is op zijn auto, ook al is die vierdehands en 15 jaar oud, of wanneer iemand trots is op zijn kinderen, huis of stad. 
Hij of zij gaat daar respectvol mee om en kan daar met enthousiasme over vertellen.

Zo is het ook met werk!

Als ik trots ben op mijn werk en het bedrijf waar ik in dienst ben, dan komt dat naar voren in de manier waarop ik erover praat, maar ook hoe ik om ga met collega’s, de machines, de apparatuur en de producten die wij maken.

Een bedrijf met medewerkers die trots zijn, presteert beter!

Trotsmeter

Leiderschapsplein.nl heeft een test ontworpen: de Trotsmeter.

Door middel van een eenvoudige test, die je kunt uitprinten en invullen, kun je ontdekken hoe het zit met jouw gevoel van organisatietrots.

Ben je benieuwd hoe het staat met jouw organisatietrots? Stuur ons een mailtje en we sturen je de test met plezier door. Mail ook wanneer je meer wilt weten over trots en hoe je dit kunt inzetten binnen jouw organisatie.