Achmed, hoe ben je leidinggevende geworden?

Ik ben niet iemand die altijd voorop loopt of die aan anderen zegt hoe het moet. Dat heb ik ook nooit gehad. Op school kon ik redelijk meekomen en ik was eigenlijk wel serieus met mijn studie. Na de middelbare school ging ik naar het MBO.

Daar volgde ik een opleiding logistiek. Het leek me altijd wel leuk om in een magazijn en met voorraadbeheer te werken en mijn vader zei vaak: “Er is in elk bedrijf een magazijn en daar is dus altijd werk voor iemand die werken wil.”

Toch ben ik niet in een magazijn begonnen. Ik ben begonnen in een vleesverwerkend bedrijf. We maakten hier verschillende soorten worst en hammen en in een andere afdeling grondstoffen voor dierenvoeding en gesmolten vet.

Hard werken in een leuk bedrijf. Maar altijd in ploegen, en ‘s nachts slaap ik liever dan dat ik werk. Ik ging in die tijd ook trouwen en we verwachtten een kleine.

Ik kwam heel toevallig bij mijn huidige werkgever terecht. We hadden voor de babykamer spullen gekocht bij dit bedrijf. Maar toen het werd afgeleverd, bleek dat we een wiegje hadden met een onderstel dat niet paste. Ik kreeg het in ieder geval niet in elkaar. Ik dacht: ik ga even langs.

Zo kwam ik voor het eerst, via de achterdeur binnen bij de firma. Ik stond daar met dat onderstel in die hele grote hal en er kwam iemand op mij af. Dat bleek een oud klasgenoot van het MBO van me te zijn.

Nou ja, van het een kwam het ander. Ik had binnen drie weken een nieuw onderstel, een pracht van een dochter en een nieuwe baan.

Ik heb toen ik hier werkte, op kosten van het bedrijf mijn groot rijbewijs gehaald en heb ongeveer een jaar afwisselend in het magazijn en op de weg gewerkt. Zo heb ik het bedrijf en de problemen waar je in het magazijn mee te maken krijgt van binnen en van buiten leren kennen.

Ik groeide! En het bedrijf groeide ook. Er werd in België een nieuwe vestiging geopend. Dat ging niet helemaal goed. Er was een paar maanden voor de officiële opening nog heel veel werk te doen daar. Het was een beetje paniekvoetbal. Mijn chef werd gevraagd om daar de zaak op te zetten en hij vertelde dat hij voor twee maanden weg zou gaan. En ze vroegen mij of ik zolang de leiding op me wilde nemen.


Bij alle trainingen kun je de vervolgverhalen vinden van Jan Piet, Joris, Cornelia en Achmed.

Wil je updates van Leiderschapsplein.nl ontvangen? Klik dan op de Facebooklikebutton onder aan deze pagina. Als welkomstgeschenk mailen we je het complete E-book 'Praktijkverhalen'.