Van welke methodes of manieren van leidinggeven maak jij gebruik, Jan Piet? 

Of ik verschillende manieren (ik vind methodes een te duur woord voor wat ik doe) gebruik in mijn werk?

Goeie vraag!

Nou, wat ik wel weet is dat ik nu al anders leiding geef dan toen ik zes maanden geleden begon.

Toen lag ik ‘s nachts in bed echt van te voren wakker van het piekeren: “Zijn er nog genoeg rollen folie en papier op voorraad, is er voldoende lijm voor de verpakkingen vandaag, wat doe ik als er iemand ziek is?”

En dat laatste gebeurde dus na 4 dagen. Jaap, een van de operators, ging ziek naar huis. Hij was al een beetje half toen hij begon en na een uurtje ging het niet meer. Toen ben ik zelf aan de lijn gaan staan en de volgende dag weer. Ik dacht dat dat het beste was. Maar dat was het niet.

Mijn lijn liep wel lekker, maar bij de andere 2 lijnen was het hommeles! Niemand die ervoor zorgde dat er genoeg folie en lijm was, de radio die veel te hard stond, klachten over de kwaliteit van de nootjes, veel te plakkerig. En niemand die naar de branderij ging om er iets van te zeggen. De bedrijfsleider kwam naar mijn afdeling, hij merkte wel dat er iets mis was, het was onrustig.

Toen hij mij aan lijn 3 zag staan kwam hij op hoge poten op me af. “Wat ik hier stond te doen aan die lijn en of ik niet wist wat mijn werk was? “ Ik schrok me rot!

Toen had ik een gesprek met hem, op kantoor. Ik dacht dat ik het goed deed, maar hij vertelde me dat ik het uitzendbureau had moeten bellen om het gat te vullen en niet zelf dat gat moest opvullen. 

Vorige week was Johan ziek, nou ja ziek… Het was maandag en Ajax had verloren. Johan is vernoemd.

Ik heb gelijk het uitzendbureau gebeld en aan het eind van de ochtend hadden we een invaller: Willem. 

Zo doe ik dat tegenwoordig! 

Bij alle trainingen kun je de vervolgverhalen vinden van Jan Piet, Joris, Cornelia en Achmed.

Wil je updates van Leiderschapsplein.nl ontvangen? Klik dan op de Facebooklikebutton onder aan deze pagina. Als welkomstgeschenk mailen we je het complete E-book 'Praktijkverhalen'.