Achmed stelt zich voor

Hallo. Achmed is de naam. Ik ben de zoon van mijn vader, die ook Achmed heet, en mijn moeder Esma. Zij zijn lang geleden naar Nederland gekomen, ik ben hier geboren.

Ik werk op de expeditieafdeling van een groot warenhuis. Wij verkopen meubels in de winkel en ook online. Mijn afdeling zorgt ervoor dat de juiste meubelen op de juiste tijd bij de juiste mensen komen. Dat is niet altijd gemakkelijk. 

Wij maken een afspraak met de mensen over de bezorgtijd waarop hun bank of tafel wordt langsgebracht. Mensen nemen soms een have dag vrij daarvoor en blijven thuis. Nou, je raadt het al, files, vertraging en boze telefoontjes. Maar niet altijd hoor!

Over het algemeen heb ik leuk werk. Ik ben teamleider expeditie. Ik heb een bedrijfsleider en een ploeg van zes mannen waarvan er steeds twee op de auto zitten.

Dat geeft weleens problemen. Wie mag, of soms, wie moet er vandaag de weg op. En mijn bedrijfsleider laat het me helemaal alleen oplossen. Dat vind ik eigenlijk wel prima. 

Meestal.


Bij de vijf blokken; de basis van leidinggeven, manieren van leidinggeven, leidinggeven aan het team, leidinggeven door middel van gesprekken en leidinggeven aan verandering, kun je de vervolgverhalen vinden van Jan Piet, Joris, Cornelia en Achmed.